KAPAĞIN ARKASINDAKİ HARİKALAR (İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerimizden)

  • Anasayfa
  • Haberler
  • ANADOLU
  • KAPAĞIN ARKASINDAKİ HARİKALAR (İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerimizden)

KAPAĞIN ARKASINDAKİ HARİKALAR (İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerimizden)

KAPAĞIN ARKASINDAKİ HARİKALAR (İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerimizden)

KAPAĞIN ARKASINDAKİ HARİKALAR 

Kitap, bilgi haznemizi geliştirir. Ve bunun sayesinde bilgi dağarcığımızdaki kelimelerle profesyonel cümleler kurarak herkesin beğenisini kazanabiliriz. Aslında kitap okumak çok güzel bir şeydir. Ama günümüzde birden çok kitap okumayan, kitabın kapağına bakarak aldanan, yok benim tarzım değil diyen çok ama çok insan var. Bende kitap okumayı severim. Ruh halim kötü olduğunda mutlaka okurum. Ama bir ara bende çok büyük hataya düştüm. Kitabın kapağı güzel olmadığı için, kitabın içeriğini bilmeden eleştiri yaptım. Bir gün kütüphaneye gittiğimde bu durunu kütüphane görevlisi gördü ve beni bu konu hakkında uyardı. Kapağını beğenmeyip eleştiri yaptığım kitabın kapağını açtım ve okudum, o kadar çok güzeldi ki! Şuana kadar okuduğum kitapların en etkileyicisiydi. Ve bundan sonra asla böyle bir şey yapmam dedim. Ve işte benim hikâyem de bu şekilde olmuştu. Kim bilir daha bunun gibi nasıl hikâyeler vardır. Kendimizin iyiliğini düşünüyor isek, kesinlikle kitap okumamız gerekir. Kitap bazı insanların yaralarını sarar, bazılarının ise gönlünü parçalar. Çünkü bazı kitaplarda çok güzel olaylar gerçekleşir ve mutlu sonla biter. Bazı kitaplarda çok acı olaylar olur ve acı sonla biter. Kitaplar, bize dünyayı dolaştırırken bizde bunun sefasını sürelim… 

 

 AZRA AĞIR 7/C  

İsmail Hakkı Gelenbevi İHO 

                                     

 

OKUMAK EN GÜZEL ŞEYDİR 

Okumak en güzel şeydir, bazen okumak insan için en iyi şeydir. Kitabı gösteriş için değil bir şeyler öğrenmek için okuyun. Hiç kendinize sordunuz mu “OKUMAK NİÇİNDİR?” diye. Hayır, sormadınız; çünkü biz kitabı sadece okumak için okuyoruz, anlamak için değil. Kitabı okuyup da anlamak bizim hayatımızın bir parçası olacaktır. Evet, biliyorum, bazen okumak istemeyiz ama kendimizin ve Türkiye’mizin iyiliği için okumalıyız. Şu Hadis’i biliyor musunuz “Kuran’ı öğrenen ve öğreten hayırlıdır.” Kitabı da okuyan ve okutan hayırlıdır. Emin olun kitap okuyan, kitap okumayandan daha bilgilidir. Kitap okumak için ders zamanını beklemek gerekmez boş zamanlarımızda teknolojiden yararlanacağımıza kitap okuyarak yararlanalım. Kitap okumak insanı rahatlatır ve sakinleştirir. Kitaplar bizim için bir dosttur ve yalnız kaldığımızda ilk yanımıza gelen en iyi dostlarımızdır. Siz de kitapları yalnız bırakmamak için kitap okuyun. Daha başarılı, daha iyi yaşamak için okuyalım, okuyalım… Ki küçüklerimiz bizden görerek onların bilgi dağarcıkları gelişsin. Size bir söz söyleyip bitireceğim “okuduğunuz bir kitabı benimseyin, ona alışın, oturunca huzur dolduğunuz bir bank olsun, gidin onu sahiplenin” ve sakın bu sözü unutmayın… 

 

                                                                                                          Fadime  KAYA 8/B 

                                                                                     İsmail Hakkı Gelenbevi İHO 

 

 

EN BÜYÜK HAZİNEMİZ

Kitaplar zamanın büyük denizinde dikilmiş deniz fenerleridir… Kitapsız bir dünya düşünemiyorum. Ebedi dostlarımız yanımızda yok. İnsanlar dünyayı çevrelemiş durumda, herkes birbiriyle kavga halinde sessizlik yok, huzur yok, sizi sevenler yanınızda yok. Kitaplara değeriniz hiçbir zaman sıradan olmasın. Her kim saygısız, duygusuzsa bilin ki o gerçek kitap okumamıştır. Okumak ufku açar. Zamana yolculuk ettirir. Bir kitabın üzerinden yıllar geçse bile kitap aynı kitaptır, ilk günkü gibi taze, ilk günkü gibi heyecan vericidir. Kitaplar bizim en büyük dostumuzdur. Bilir misiniz bir çocuğa oyuncak alınca çok mutlu olur. Dünyalar onun olur, onunla yatar onunla kalkar. İşte kitaplarda benim dünyam! Kitaplar sadece yalnızlığınıza ortak değildir. Kitaplar bizim ebedi dostlarımızdır Her güzel söz okumaktır. Şu sözüyle Montaigne ‘Ben kitaplarımı değil, kitaplarım beni ortaya çıkarmıştır.’ der. En büyük dostlarımız kitaplardır. Okuyan her insan dünyayı ve olayları farklı bakış açısıyla gözlemler. Bir diğer sözüyle Lord Byron ‘Bir damla mürekkep bir milyon kişiyi düşündürebilir.’  Her kitapta ayrı bir hazine saklıdır. Okumak ateşe benzer; bir kere alev alınca zaten yanıp tutuşur. Kitap okumak geçmiş çağlardan günümüz çağına ulaşmıştır. Kültürlü, Türkçesini güzel bir şekilde kullanan insanların dostu da kitaplardır. Kitaplar bunun yanında zihnimizin ve gönlümüzün ihtiyaçlarını karşılayan güzel bir hazinedir. Okumak bir zevktir. Okuma zevkinden uzak insanlar karanlık bir ülkede yaşıyor gibidirler. Kitabı büyük küçük herkes okumalıdır. Kitap okumak her insanın kalbine nakış nakış işlenmelidir. Eğer kitapları seviyor ve okuyorsak kitap herkesin ailesi olmalıdır. 

                                                                                                             Sevimnur ERAT   8/B  

                                                                                            İsmail Hakkı Gelenbevi İHO 

 

 

 

ALLAH'IN EMRİ 

Oku: Yüce dinimizin ilk emri OKU  '' İKRA'' Yaradan Rabbinin adıyla OKU. Neyi okumalı insan? Kur'an-ı Kerim'i mi okumalı? Yüzünde ne dediğini anlamadan mı?  Kelimeler, harfler ne anlama geliyor, neyi kastediyor? Bizden ne istiyor bunları da okumak gerekmiyor mu?  Ya da roman mı, hikâye mi, araştırma eserleri mi, gazete, dergi mi okumak? Bence Kur'an ile başlayıp içindekileri okuyup anlamak, anlamaya çalışmak, anladıklarını hayatında yaşamak... Allah'ın yarattığı varlıkların oluşumunu okumaktır. Ailemizin, arkadaşlarımızın ne düşündüklerini okuyabilmek sonrada... Topluma faydalı davranışları edinmemizi sağlayan, hep güzel şeyleri üretebilmenize sebep olan eserleri okuyabilmek... Çünkü eğer okuduğumuz her ne olursa olsun eğer bizim davranışlarımızı bir öncekine göre daha ileri götürmüyorsa bizim iyilikler yapmamızı sağlamıyorsa okumak sizce de bir işe yarar mı? 

 Nurefşan AKSU 7/E 

 İsmail Hakkı Gelenbevi İHO 

 

 

KİTAPTA YEŞEREN HAYAT 

Zamanın durduğu tek yer kitaplardı. Kaybolduğum bir yerde kendimi aniden kitaplarda buluyorum. Sanki sayfalar ben bitirince kendiliğinden çevriliyordu. Kitap denildiği zaman aklımıza şu gelmemeli: Kitap içinde sayfaları, yaprakları olan; sayfanın içinde de yazılar olan karton parçası değildir.  Asıl kitap sırtını dayayabildiğin, verimli zaman geçirdiğin en yakın dosttur. İşte kitabın dilinden anlayanların içinde bu geçer. Kitap az para verilen bir araçtır. Bir uçağa dünyanın parasını verip biniyorsak kitaba az para verip uzak yerlere uçuyoruz. Aynı zamanda kitap hastalandığında derman olur, üşüdüğünde ayağına çorap, sırtına ceket olur. Bazen kitaplar içimizi döktüğümüz arkadaşımız olur. Kitap okumayan insanlar aynı sokakta dolanır hep tek başınadır. Kitap okuyan ve okumayan arasındaki fark sağlam ve çürük elma arasındaki fark gibidir.  Hayalini kurduğumuz zaman makinelerinin geçmişe ve geleceğe götürdüğü gibi kitapta bizi bu yolculuğa çıkarır. Hep söylediğim gibi... 

Ayşegül  DENİZ 6/A 

İsmail Hakkı Gelenbevi İHO

 

Neler Yapıyoruz

Derneğimizin Faaliyetleri

Derneğimizin faaliyetlerini inceleyebilirsiniz.

Söyleşiler Yapıyoruz

Siz değerli üyelerimiz için bilgi ve birikimlerini bizlere aktarabilecek tüm eğitmenler ile söyleşiler gerçekleştiriyoruz.

01

Dergiler Çıkartıyoruz

Her ay siz değerli okurlarımız için birbirinden seçkin konuklarımız ve yazarlarımız ile hazırladığımız dergiler çıkartıyoruz.

02

Burslar Vermekteyiz

Öğrenci kardeşlerimiz için eğitimlerine destek olmak için düzenli olarak burs vermekteyiz. Sizlerde burslarımıza başvuru yapabilirsiniz.

03

İlim ve Kültür Faaliyetleri

Derneğimizin kuruluş amaçları içerisinde ilim ve kültür faaliyetleri yaparak toplumumuz için faydalı bilgiler vermekteyiz.

04

Eğitici İlim Kitapları

Derneğimiz sizlere ilim ve kültürel bilgiler ile zengin kitapları önermekte ve sizler için daha faydalı olabilecek bilgileri sizlere vermektedir.

05

Dernek Yazarlarımız

Derneğimizin gündeme dair bilgiler alabileceğiniz değerli yazarlarımız ile ilim ve kültürel bilgilerinizi zenginleştirebilirsiniz.

06