Yeni Bir Dönem, Yeni Bir Başlangıç

Yeni Bir Dönem, Yeni Bir Başlangıç
  • 02 Ağustos 2017
  • İkra Derneği

Yeni Bir Dönem, Yeni Bir Başlangıç

İKRA Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz açılış yemeği programını 20 Eylül 2016, Salı günü Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdik. Yönetim Kurulu üyelerimiz, Derneğimizde ders veren hocalarımız ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşen program, bizlere bir kere daha İKRA Derneğinin iyilik için yola çıkmış, birbirine kenetlenmiş büyük ve samimi bir aile olduğunu hatırlattı.
 
Her yıl Eylül ayında, okulların açılışıyla birlikte gerçekleştirdiğimiz bu yemekli toplantıya her ne kadar “açılış programı” desek de, buradaki açılış lafın gelişi. Yoksa İKRA Derneği olarak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz; yaz, kış, sıcak, soğuk çalışmalarımıza engel teşkil etmiyor elhamdülillah. Ama her yıl ailelerle birlikte yapılan bu açılış yemeği ile hizmet birlikteliğimizi sağlamlaştırıyoruz, gayretimizi-şevkimizi pekiştiriyoruz ve hizmet aşkımızı tazeliyoruz.
 
Bu yılki açılış yemeği, hepimizin boşluğunu hissettiği bir eksikle gerçekleşti. Evet, bu yılki açılış, Şehit Mehmet Yılmaz abimizin yokluğuyla yapıldı. Gerçi o, fiziken aramızda olmasa da örnek yaşantısı ve bu yaşantıyı taçlandıran şehadetiyle, azmimizi ve şevkimizi güçlendiren bir manevi timsal olarak bizlerden uzak da değildi. Bu vesile ile bir kez daha ona ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
 
Engin COŞKUN kardeşimizin sunuculuğunu yaptığı program, 20.30’da akşam yemeği ile başladı. Yemeğin ardından İKRA Başakşehir Şubesi Başkanı Vahdet TURAN hocamızın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetini dinledik. Ardından Genel Başkanımız Sayın Mehmet ÇELİK geldi kürsüye.
 
Mehmet ÇELİK hocamız konuşmasında, Derneğimizin misyonunu, bugüne kadar yaptığı çalışmaları ve bu çalışmaların ne kadar önemli olduğunu vurguladı. İfa ettiğimiz bu önemli çalışmaların katlanarak devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Derneğimiz bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde ulaşılan hedeflerle ilgili sayısal bilgiler verdi.
 
Bu bilgiler ışığında geçen eğitim yılında yaptığımız çalışmaların gerçekten çok güzel sonuçlar getirdiğini görmek bizleri mutlu etti. Derneğimizin temel misyonu olan sistemli kitap okuma ve okutma çalışması çerçevesinde yüzbinlerce sayfa kitap okunduğunu, Derneğimizin altı şubesi ve İGEM’de (İKRA Gençlik Etüt Merkezi) yapılan düzenli sohbetler, seminerler ve derslerden istifade etme sayısının binlerce olduğu sayın ÇELİK’in paylaştığı verilerden bazılarıydı. Şüphesiz okunan her sayfa, dinlenen her ders, bizleri, “insanlık için çıkartılmış en hayırlı ümmet/topluluk” olma sıfatını hak etmeye daha çok yaklaştıracak, “iyiliği emretme, kötülükten sakındırma” görevini yerine getirecek donanıma ulaşmamıza katkı sağlayacaktır.
 
Genel Başkanımız Mehmet ÇELİK’in ardından kürsüye, ilminden her zaman istifade ettiğimiz, nasihatleriyle, teşvikleriyle ve şubelerimizde yaptığı derslerle İKRA Derneği’nin daha iyiye gitmesine yardımcı olan Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet EFE hocamız geldi. 
 
Ahmet EFE hocamız, insanlarla bire bir ilgilenilen, Kur’an’ın ilk emri olan “İKRA”yı gerçekleştirmeyi kendine amaç edinen bu çalışmanın önemine bir kez daha vurgu yaptı ve bu hizmetin durmadan, duraksamadan ve gevşemeden devam ettirilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Ahmet EFE hocamızın konuşmasının ardından kürsüye İKRA Derneği Kitap Komisyonu Başkanı Ahmet YAPICI hocamız geldi. YAPICI hocamız konuşmasında, bu gibi çalışmalarda bazen gevşemeler, bıkkınlıklar görülebileceğini hatırlattı ve böyle bir duruma düşmemek için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
Sayın YAPICI, okumanın, iyilikleri emredip kötülüklerden sakındırmanın Müslümanların asli görevleri olduğunu hatırlattı ve bu kapsamda İKRA Derneği’nin çalışmalarına sıradan bir sivil toplum kuruluşunda faaliyette bulunmak şeklinde, bir hobi gözüyle bakılmaması gerektiğini söyledi.
 
Konuşmaların ardından Derneğimizin şubelerinde ders yapan hocalarımız kürsüye davet edildi ve kendilerine bu günün anısına hediyeler takdim edildi. Aynı şekilde Derneğimizin Şube Başkanlarına da plaket verildi.
 
İKRA Derneği yoluna devam ediyor… Kenetlenerek, büyüyerek devam ediyor… Büyüklerimizin bilgi ve tecrübelerini, gençlerimizin heyecan ve enerjilerini harmanlayarak devam ediyor… Müslümanların, dünyanın en çok okuyan ve en bilgili bireyleri olmasının özlemini yüreklerinde taşıyarak devam ediyor… Ve herkese diyoruz ki, gelin bu kervanda birlikte yürüyelim, dünya ve âhiret  mutluluğuna birlikte ulaşalım.