YEMEK BAHANE, MUHABBET ŞAHANE

YEMEK BAHANE, MUHABBET ŞAHANE
  • 02 Ağustos 2017
  • İkra Derneği

YEMEK BAHANE, MUHABBET ŞAHANE

18 Şubat 2017 Cumartesi akşamı İKRA DERNEĞİ tüm şube yönetimlerinin katıldığı bir muhabbet yemeği gerçekleştirdik. Yemeğin bahane olduğu, muhabbetin ise şahane olduğu programımızın sunuculuğunu Yayın Kurulu Başkanımız Sayın Av. Halil KENDİR yaptı.

            Gittikçe büyüyen bir derneğin üyelerinin bir araya gelmesi için zaman zaman yemeklerin, çayların bahane edildiği programların tertip edilmesinin gerektiğini söyleyen Kendir hoca görünen muhabbet ortamının bunun ispatı olduğunu ifade etti ve şu hadisi zikretti: “Hiçbir gölgenin olmadığı günde 7 grup insan Allah’ın arşının gölgesinde gölgelenecektir. Onlardan biri de “İnsanlar ki bir araya Allah sevgisi için gelirler, Allah sevgisi üzerine dağılırlar.” İnşallah bu topluluğumuz da Allah rızası için, Allah’ın sevgisini kazanmak için bir araya gelen bir topluluktur. Evde, işte, dernekte, evden derneğe giderken bu niyetle yola çıkarsak, Allah için sevdiğim kardeşlerle buluşacağım, istişarede bulunacağım, toplantıya katılacağım… diye yola çıkarsak inşallah hadiste bahsi geçen o gölgenin altında olanlardan oluruz.

            Halil Kendir’in açılış konuşmasından sonra selamlama konuşmasını yapan Genel Başkanımız Sayın Mehmet ÇELİK dernek üyelerine gösterdikleri ilgiye teşekkür ederken, yaptığımız kitap okuma ve okutma faaliyetinin önemine değindi. Hali hazırda 2500’ün üzerinde kitap okurumuzun olduğunu ifade eden Çelik, bizi bekleyen milyonların olduğunu, öncelikli hedefimizin ülkemizde düzenli kitap okur oranını yükseltmek olduğunu ifade ederken çıtayı biraz daha yüksek tutarak dünyanın bizi beklediğini söyledi. (Bu gidişle, uzayda hayat olsa hedefimizi uzay olarak gösterecek maşallahJ, hocada ki bu azme, adanmışlığa hayranız doğrusu)

            Genel Başkandan sonra söz alan Eğitim Birimi Başkanımız Sayın İlhan ULUÇ ulusa sesleniş konuşmasında  yıllardır derneğin her kademesinde çalışmış olması hasebiyle teşkilatçılık ve teşkilatçının vasıflarına değinirken, bu akşam ki yemek programımızın da Merkez Teşkilat Birimimiz Sayın Salim UZMAN’ın organize ettiğini ifade etti. 

            Programın son hatibi ise Kurucu Başkanımız Sayın Av. Emin ATALAY hocamız idi. Atalay konuşmasında, mümin insanın telefona gösterdiği ehemmiyeti insana da göstermesi gerektiğini vurgularken, yaptığımız işi Nuh (as)’ın gemisine benzeterek, fırtınaların koptuğu bir devirde bizlerin insanları kurtarmak için, kitap okumak için çabaladığımızı, yaptığımız işin asla küçümsenemeyeceğini ifade etti.

            Programımızın sonunda ise Halil KENDİR hocamız, gelenlere teşekkür ederken, teşkilat birimimizden bu tür programların en geç 6 ayda bir tekrarlanmasını ifade ederek bizleri bir araya getirmelerini istedi.