UFKA DAİR-1 ( HERKES SİPERLERE! SAVAŞ YAKINDIR)

UFKA DAİR-1 ( HERKES SİPERLERE! SAVAŞ YAKINDIR)
  • 14 Nisan 2020
  • İkra Derneği

UFKA DAİR-1 ( HERKES SİPERLERE! SAVAŞ YAKINDIR)

Herkes Siperlere, Savaş Yakındır!

Sosyal medyadan yapılan sohbetlerimizin 14 Nisan Salı günü misafiri Av. Emin ATALAY bey idi. Hocamızın konu başlığı pek enteresan!

Günümüzde en fazla seyredilen filmleri savaş, aksiyon filmleridir. Savaşın da bir hukuku vardır. İslam sayesinde, kızını diri diri toprağa gömen insanlar, savaş zamanında bir ot bile koparmayan insanlar konumuna gelmişlerdir.

Enfal Suresi, 60. ayet: “Onlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve savaş atları hazırlayın. Onlarla Allah’ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve bunlardan başka sizin bilmediğiniz fakat Allah’ın bildiği diğer düşmanları korkutursunuz. Allah yolunda her ne harcarsanız karşılığı size tam olarak ödenir. Size zulmedilmez.”

Neymiş, savaş için hazırlığımızı yapmamız gerekiyor. Camilerde namaz kılarken imam mihraba geçer. Mihrap, harp yeri olarak geçer. Bir hadisi şerifte, hadis zayıf da olsa şöyle geçiyor: Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor: “Küçük cihaddan, büyük cihada dönüyoruz.” Küçük cihad insanlar ile yapılan savaş; büyük cihad ise nefis ile yapılan cihaddır.  Bir Müslüman, hayatın her anında teyakkuzda olacak, her daim savaştaymış gibi.

Madem savaştayız, o zaman siperlere girme vakti yaklaştı. Siperde sağlam durmalıyız. Nasıl mı? Devamı videomuzda.