Onlar ki Kazananlardır. Ne Mutlu Onlara

• 03 Nisan 2018

Onlar ki Kazananlardır. Ne Mutlu Onlara

İKRA Derneği Esenyurt Temsilciliği olarak gerçekleştirdiğimiz sohbette, Bekir YILDIRIM Hocamızı ağırladık.

Hocamızın sohbetinden Özetle;

Gerek iç dünyamızda gerekse de sistematik olarak insanoğlu hep bir iktidar mücadelesi içerisinde olmuştur.
İnsanoğlu mizacen bencildir ve istekleri asla bitmez, sınırsızdır. Hal böyle iken şeytanın da tuzakları asla bitmez. İyi insan olduğu gibi kötü insan da var. Lakin iyi de olsa kötü de olsa insan olmadan asla toplum olmaz. Her çağda ve her dönemde bu böyledir. İyi olmadan kötü olmaz. Tıpkı siyah ve beyaz, gece ve gündüz gibi ...
Kainatın gereğidir bu. Hani dedik ya insanoğlu acizdir ve istekleri bitmez diye.
Enes b. Mâlik (r.a)'tan rivayet edildiğine göre, Resulullah Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır:

“Ademoğlu'nun iki vadi dolu malı olsa bir üçüncü vadi dolusu daha is­terdi. Ademoğlu'nun karnını topraktan başka bir şey doldurmaz. Fakat Allah, tevbe eden kimsenin tevbesini kabul eder.”

Bir defa kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar acizdir, zayıftır insanoğlu. Örneğin; son model bir araba ister ama onu yapabilecek güçte değil.

İnsanın olduğu her yerde muhakkak olumsuzluklar, kavgalar vardır. En eski çağlardan günümüze kadar hep bir iktidar mücadelesi vardır. Kiminin egosunu tatmin etmek için, kiminin iç dünyasını rahatlatmak için ve kiminin de sırf Allah (cc) rızası için bir mücadelesi vardır. Zira davası "Hak" olanın Allah (cc) yardımcısıdır. Onlar ki kazananlardır. Ne mutlu onlara.

Unutulmamalı ki Allah'tan başka mevcut yoktur. Allah'tan başka her şey gelip geçicidir ve yok olmaya mahkumdur.

Kaynağı insan olan her sistem, propaganda ve oluşum bir gün elbet yok olacaktır.

Nice krallıklar ve sistemler geldi geçti.
Firavunlar, Nemrutlar ve daha niceleri böylece yok oldular.

İnsanoğlunun başına musallat olup bela olmuş, bela saçan ve insanları birbirine kırdıran kominist sistem de elbet yok olacaktır.

Şeytani deha da, ki dünyadaki temsilcisi Yahudilik de yok olacaktır.

Bugün onları (batıyı) ayakta tuttuklarını zannettikleri argümanlar (dolar, euro, imf, sistem vs.) kendi başlarına bela olacak, onları yıkacak ve onlar da yok olacaktır.

Oysa Allah (cc) hep vardı ve hep var olacak.

Yağmur yağarken kimisi kazanacak kimisi de kaybedecek. Hazırlıklı olanlar ıslanmayacak. Fakat hazırlıksız olanlar sırılsıklam olacaktır.

Bu misalden gayemiz Müslüman'ın tedbir almasıdır.
Müslüman tedbirli ise batıya yenilmeyecek.
Müslüman bilgili ise daima donanımlı olacak.
Müslüman asla ümidini yitirmeyecek ki zafere ulaşacak.
Allah (cc) varsa gam olmaz.

Tek gayemiz ve tek mücadelemiz sadece Allah'ın rızası olması lazım.
Biz Müslümanlar için;
En büyük kazanç Allah rızasıdır.
En büyük makam ise kulluk makamıdır.
Allah'ı kazanan neyi kaybetmiş, Allah'ı kaybeden ise neyi kazanmıştır!

Allah (cc) kötülerin elinden iktidarı (gücü) alsın.
Allah (cc) rızası için, Müslümanlık için, İslam dini için, mazlumlar için mücadele eden iktidarların da yâr ve yardımcısı olsun İnşaAllah.

Not: Her hafta Pazartesi günü saat 21:00'de ilim sohbetimiz vardır.
Sizi ve sevdiklerinizi bekleriz.
Adres: Akçaburgaz Mah. 3050 Sk. No:8 D:15 ESENYURT