ÖĞRENCİ OKURLARIMIZDAN KİTAP İÇİN YAZILMIŞ SATIRLAR

ÖĞRENCİ OKURLARIMIZDAN KİTAP İÇİN YAZILMIŞ SATIRLAR
  • 09 Kasım 2018
  • İkra Derneği

ÖĞRENCİ OKURLARIMIZDAN KİTAP İÇİN YAZILMIŞ SATIRLAR

KİTABIN ÖNEMİ

Kitap okumak kültürümüzü geliştirir. Kitap hayatımızı canlandırır. Kitapla bir çok bilgi sahibi olabiliriz. Kitap okumak hayata tutum anımızdır. Kitap o kadar çok güzel bir şey ki her bir yerde işimize yarıyor. Sınavlarda soruları okuduğumuzda hemen anlıyoruz ve okumamız oldukça gelişiyor. Kitap okumak her bir derde deva gelir. Kitap bir ilaç gibidir. Her açıdan bizleri geliştirir. Aynı hayatımız gibi hayatın bütün gerçekleri ve yaşananları verilir. Sağlık açısından alzhemirı önler. Eğer genç yaşta kitap okumaya başlar isek hem bilgiler kazanmış oluruz. Yaşlandığımızda ise hiç unutma , zeka geriliği ve çocukluğa dönme gibi sorunlarla karşılaşmayız. Bir birey psikolojik olarak sorunu var ise kitap okumaya başladığında bütün sorunları çözülmeye başlar. Ruh sağlığı o kadar iyi olur ki psikologlara gitmesine bile gerek kalmaz. Çok zor şeyler geçirmiş insanlar vardır, psikologlara gitse, en iyi profesörlere gitse pek bir faydasını göremez ama bir kitap okusa...

Okuduğu kitabın kapak resmi ya da sayfa sayısı hiç önemli değildir. Bir insan kitap okuduğunda bırakmaya içi el vermez. Okuduğu kitabın içine dalar gider. Belki kendisinden bile geçebilir. Ruhunu kitaba kaptırır. Kitapta geçen olayları sanki kendisi yaşıyormuş gibi hisseder. Kitabın başı hayat gibidir. Su gibi akıp geçer. Kitabın sonu bir ölüm gibidir, kitap bittiğinde içiniz kanar. Çünkü bu hayatın sonunun gelmesini istemezsiniz. Sanki bir rüya gibidir, içine dalar gidersiniz. Ve kitap bir aksiyon gibidir, bambaşka serüvenlere girersiniz. Kitap bir insan gibidir hem ağlatır, hem güldürür. Kitap bir mahşer gibidir, bir gittiniz mi bir daha gelemezsiniz. Kitap bir arkadaş gibidir asla ayrılamazsınız. Kitap bir masaj gibidir okudukça dinlenir ve ferahlarsınız.

İşte bu muhteşem kitap sevgisi asırlarca böyle sürer gider ve artık bir bakmışsın ki hayata sıkı sıkı tutunmuş ve bir kitap tutkunu olmuşsunuz. Ve artık hayatımızı böyle aktivitelerle renklendirebileceğimizi anlamış oluruz.

 

Azra AĞIR

7/C no:93

Kırkağaç İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokul

 

 

DOSTTUR KİTAP

 

''Dosttur kitap '' Evet dosttur kitap, bazen derdini onunla paylaşırsın, arkadaşınla paylaşamadığın kadar, yalnız kaldığında onunla sohbet edersin, arkadaşınla edemediğin kadar. Oku çünkü okumak güzeldir. Okumak hayatına renk, huzur, mutluluk katar. Okumak istemezsin ilk başta. Sonradan alışırsın, tıpkı yeni bir insanla tanıştığın gibi . Boş zamanında oku, çünkü kitap dostundur. Her zaman yanında olur havada, karada... Çünkü o senin hayatında küçük bir yer kaplar. Ama sakın şu sözü unutma ''Kitap her şeydir, dosttur, sırdaştır, kocaman dünyadır."

 

Fadime KAYA

8/B 2019

Kırkağaç İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu

 

 

KİTAP OKUMAK

Kitap okumak çok önemlidir.

Biz kitap okudukça bilgi dağarcığımız gelişir.

İnsan yalnız kaldığında insanın yalnızlığı gider kitap okuyarak.

Gemilerin bile götüremeyeceği uzak yerlere götürür bizi kitap.

Bize bazen arkadaş, bazen de yoldaş olur.

Kitap bizim derdimizi dinleyen güzel yoldaşımızdır.

Sevmezler aslında kitap okumayı,

Bilseler kitap okumanın ne güzel olduğunu, her gün okurlar.

 

MELDA ÖZEN 6-A 609

Kırkağaç İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu