OKUMANIN FAYDALARI
Okumak gibisi yoktur. Okumak insanın ruhunu açar ,insana güç verir .Cesaretli bir iş yapacaksan, önce içinde cesaret geçen bir kitap oku. Bak göreceksin işini daha rahat yapabileceksin.
Okumak çok güzel bir şeydir, fakat okumazsan başına seni küçük düşürecek şeyler gelebilir. Örneğin, bir iş görüşmesindesin. İmza atılacak ama o kağıtta başka bir şey yazıyor. Ama sen okumayı bilmiyorsun ya da öğretmenin 23 Nisan’da şiir okutturacak ama sen okumayı bilmediğin için arkadaşların seninle dalga geçecek ve sen çok üzüleceksin. Okursan bunların hiç biri olmaz.
Oku, okursan büyüyünce çocuğuna da kitap okuyabilirsin. Kitap okumayı sevmelisin, sevmemezlik yapmamalısın. Her gün yatmadan önce en az 20 sayfa kitap okumalısın. Şu sözü unutma ki okumak insanın ruhunu ve ufkunu açar. Okumakla kal.
SELİN KAYA 6-B / 697
Kırkağaç İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu
KİTAP OKUMAK
Kitap içinde binlerce cevher barındıran bir hazinedir. Kitap okuyan insanlar, okumayanlara göre bir adım öndedir. Kitap eşi benzeri bulunmayan bir bilgi makinasıdır.
Kitapların taşıdığı anlamlar da zamana göre değişiklik gösterir. İnsanın bir kitabı her okuduğunda aldığı zevk farklıdır. Bazı insanlar roman türlerinden bazıları ise macera, gerilim vb. kitap türlerinden hoşlanır. Bu kişinin yaşına, ruh haline, yaşam tarzına göre farklılık gösterir. İnsanlar okumayı öğrendiklerinden itibaren kitaplarla iç içedir. Elimize aldığımız her kitap bize bambaşka dünyaların kapılarını açar, her biri bize farklı bilgiler kazandırır. Kitap okuma alışkanlığı kazanabilmek için bu konuda istekli olmak gerekir. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmakta anne babaların görevi büyüktür. Bu alışkanlığı kazandırmak için ilk önce anne babalar kitap okumalı ki çocuklar da onları örnek alsın.
Dünya’yı daha güzel hale getirebilmenin tek yolu iyi ve güzel şeyleri insanlara iletmek, bilgi ile cehaleti yok etmektir. Bunu başarabilmemizi sağlayacak olan büyük etken ise kitap okumaktır.
SUDE NAZ TUTAR 6-A /626
Kırkağaç İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu
HAYAL GÜCÜ
Okumak özel güç isteyen bir eylemdir. Özel güçleri olmayan insanlar okudukları kitaplardan, yazılardan anlamada zorluk çeker. Okuduğunu anlaması için hayal güçlerinin güçlü olması lazım. Etkili anlayabilmesi için kitap okurken aynı zamanda olayların içerisindeymiş gibi okuyup aklımızda canlandırmamız gerek.Okumak insanların hayal gücünü geliştirir. İnsana mutluluk, huzur, sağlık verir ve eğer bir kitabı gerçekten hayal ederek okur isek o kitabı okumayı bırakamayız. Kısacası kitabı okur iken kendimizi yazarın yerine koyarak okur isek o kitabı anlayarak okuduğumuz anlamına gelir...
HABİBE ÖZKAYA 7-C / 212
Kırkağaç İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu