KİTAP OKUMAK
Kitap bizim iyi günde ve kötü günde yanımızda olacak en iyi arkadaşımızdır. Kitap okurken çok eğleniriz ve ben de kitapları okurken resimlerine de bakmayı çok severim. Bir an resimlerdeki çocukları kendim sanırım. Kırlarda koştuğumu, kuzuları sevdiğimi ve kar topu oynadığımı görürüm.
Çoğu kitaplarda mevsimler geçer. Her mevsimin farklı farklı özellikleri vardır. Örneğin ilkbahar çiçekler açar, kelebekler ve kuşlar havada uçar veya yaz mevsimi denize gider, dondurma yeriz. Sonbaharda ise ağaçların yaprakları dökülür ve yağmur yağar. Son olarak kış havalar soğur ve kar yağar. Kitaplarda işte bu mevsimler geçer. Kitaplar mevsimlerimizi çok güzel tasvir ederler. Mevsimlerin hepsinin ayrı ayrı güzelliği olduğunu kitaplarla öğrendim diyebilirim.
Kitaplardaki bu güzelliklere rağmen bazı çocuklar kitap okumayı sevmez. Kitap okumayı sevmeyen çocuklar için tavsiyelerim var. İlgisini çektiği konuda okuması ve eğlenceli şeyleri seçmesi. Sonrası ise zaten gelecek ve alışkanlık edineceklerdir. Böylece bütün çocuklar mevsimlerin güzelliklerini benim fark ettiğim gibi fark edecekler.
Merve ÇİL (Kırkağaç İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu 5/A)
KİTAP OKUMAK
Kitap okumak çok faydalı bir iştir. Kitap okuyarak bilmediğimiz yerleri tanırız. Kitaplar sayesinde kelime hazinemiz genişler ve insanlarla iletişim kurarken daha rahat oluruz.
Kitaplar okyanuslar gibidir Her birinde ayrı bilgiler, ayrı maceralar vardır. Kitapları sevmeliyiz. Sık sık kütüphaneye gitmeliyiz. Yeni kitaplar keşfetmek için can atmalıyız.
Her okuduğumuz kitap bize yeni bir şeyler öğretir. Bazılarında hoşgörülü olmayı, bazılarında yalan söylememeyi, bazılarında pes etmemeyi ve azmi öğreniriz.
Kitap okuyarak kültürel açıdan kendimizi geliştirebiliriz. Çünkü kitaplardan birçok bilgi ediniriz. Bir ortamda bir fikir tartışmasında hem kendi fikrimizi daha iyi savunur hem de konuyla ilgili daha etkili bir konuşma yapabiliriz.
Milletlerin ve devletlerin kalkınması kitaplar sayesinde olur. Peki eğitimsiz, kitapsız bir devletin sonu nasıl olur? Yıkılmışlık, geri kalmışlık ve cehalet. Oysa milletleri kurtaracak sihirli anahtar kitaplarda gizlidir ve okumak da bunun temelidir. Kitap okumak bizi her konuda daha avantajlı hale getirir.
Kısacası kitap okumalıyız. Kendimize bir iyilik yapalım ve her gün belli bir zamanı okumaya ayıralım. Böylece kendimizi daha da geliştirmiş oluruz. Kitap okumaktan hiçbir zaman vazgeçmeyelim.
Kerem GENİŞ (Kırkağaç İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu 6/D)
KİTAP OKUMALIYIZ
Kitaplar bizim anlayan ama konuşamayan arkadaşlarımızdır. Canımız sıkıldığında üzgün, mutlu olduğumuzda da okuruz. Kitap okumak için ille bu duygulara sahip olmamız gerekmez. Hayal gücümüz ve kelime dağarcığımız genişler. Dikkatinizi çektiyse öğretmenlerimiz bir şey anlatırken “Bir kitapta okumuştum.” diye başladıkları olur. Çok kitap okumayan bir şey okurken cümleleri anlamak için defalarca okur ve kitaptaki çoğu kelimenin anlamını bilmez. Kitap okuyan insanlara bakarsak okuması çok güzel ve akıcıdır, güzel konuşur. Zamanla da hayal gücünün genişlediğini görürüz. Bu söylediklerimi biliyor olabilirsiniz. Peki siz okuyor musunuz ?
Irmak ŞAHAN (Kırkağaç İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu 7/B)