Kimler Kendini Değiştirmeli

Kimler Kendini Değiştirmeli
  • 17 Aralık 2019
  • İkra Derneği

Kimler Kendini Değiştirmeli

Kimler Kendini Değiştirmeli?

Bu hafta Güngören ve Tuna şubelerimizde sohbet hocamız Ramazan Tekinalp idi.
Ramazan hocamız, bu konu başlığını kızına sorduğunda şu ibretlik cevabı aldığını belirtti: "Herkes". "Neden?" diye sorduğunda "çünkü herkesin bir hatası var" dediğini anlatarak konusuna giriş yaptı. Tekinalp, iyiye doğru değişim olmazsa kötüye doğru değişim kaçınmaz olacağını vurguladı. İKRA ve benzeri yerlerin insanı iyiye doğru değiştirdiğini bir zat hayatından örnekler vererek konusuna devam eden Ramazan hoca, mekan ve mekanı güzelleştiren iyi insanlarla beraberliğin önemli olduğu belirtti.
Şimdiye kadar iyiye doğru değişimin gerçekleşmemiş olsa da nasuh bir tövbe ile bebekliğimizdeki ilk adımı atma azminin büyüdükten sonra da göstermemiz gerektiğini anlattı. 

 Olumlu manada  değişmek için verdiğimiz mücadelede sabırlı olmalıyız. Tıpkı bebeğin emeklemesi, tek tek adım atması ve zamanla yürümesi gibi sabırla ve azimle hareket etmeliyiz. 
Unutmayız ki değişim önce kendimizde başlar, ailemizin, sevdiklerimizin, şehrimizin, insanlığın değişmesini istiyorsak, önce kendimiz değişmeliyiz. Peygamber'in (s.a.v) "Allahım kalbimi iman üzere sabit kıl" duasını hiç unutmamalı, her daim bu duayı etmeli, bunun için de gayret etmeliyiz. 
    Genel olarak, Allah'ın rızasını kazanmak, iyi bir müslüman olmak ve olumlu manada değişmek istiyorsak, okumalı, ilim meclislerinden, camilerden ayrılmamalı ve sabırlı olmalıyız.
Herkesin ama herkesin kendini geliştirmesi ve  
değiştirmesi gerektiğini vurgulayan Ramazan hoca, özellikle ama özellikle: anne baba, hoca, öğretmen, polis-asker, memur, siyasetçi.. gibi insanların daha çok kendini geliştirme ve değiştirmelerini önemli olduğunu çünkü,  onlar topluma örnek olmaları gerektiğini söyleyerek çay ve muhabbet faslına geçmek için sohbetini noktaladı.