İnsanlara Kitap Okutmak Adına Bir Araya Geldik

• 02 Mayıs 2018

İnsanlara Kitap Okutmak Adına Bir Araya Geldik

Yine bir hafta sonu, güzellikleri paylaşmak adına İKRA Derneği genel merkez eğitim birimi olarak, ilim Yayma Cemiyeti'nin bize tahsis ettiği  Kayaşehir Aliya İzzetbegoviç okulunun öğrenci yurdunda bir araya geldik. Onların işleri istişare iledir(Şura/38) mealindeki ayetin rehberliğinde, "Yapmış olduğumuz hizmetimizi, daha iyi nasıl yapabiliriz?" sorusuna cevap aradık. Cumartesi akşam yemeğiyle başlayan program, yatsı namazından sonra arkadaşlarımızın kısa bir özgeçmişleri ve İKRA Derneği ile nasıl tanıştıklarını  anlatmalarıyla devam etti. Ayrıca "Kitap okutma noktasında insanlara daha fazla nasıl ulaşabiliriz?" sorusuna da cevap aradık. Yaklaşık olarak üç buçuk saatlik bir istişarenin ardından insanlara ulaşma noktasında üç önemli başlık öne çıktı:
1) İnsanlarla birebir iletişimin önemi...(ilgi,samimiyet ve göz teması)
2) Gençlerimizin dikkatini çekecek sosyal aktiviteler ve altyapı olarak gençlerin yetiştirilmesi...
3) Sosyal medyanın daha aktif kullanılması...
Bereketli bir istişarenin ardından, istirahate çekildik ve ertesi güne sabah namazı ile başladık. Namaz sonrası Abdullah Eroğlu kardeşimiz bize "İKRA Derneğinin Hayatımızdaki Yeri" başlıklı 10 dakikalık bir sunum yaptı. Sonrasında genel merkez eğitim birimi başkanımız İlhan ULUÇ bey sözü aldı ve güzel bir kapanış konuşması yaptı. Ardından programımız yapılan kahvaltıdan sonra sona erdi. Bir daha ki programda buluşmak üzere, bereketli bir programın ardından heyecan tazeleyerek evlerimize döndük. Allah nice programlarda biraraya gelebilmeyi bizlere nasip etsin.