HAYATINI ANLAMLANDIR `HAYDİ ÖĞRENCİLER KİTAP OKUMAYA`

HAYATINI ANLAMLANDIR `HAYDİ ÖĞRENCİLER KİTAP OKUMAYA`
  • 18 Temmuz 2017
  • İkra Derneği

HAYATINI ANLAMLANDIR `HAYDİ ÖĞRENCİLER KİTAP OKUMAYA`

 HAYDİ ÖĞRENCİLER KİTAP OKUMAYA

Dünyayı daha güzel daha yaşanır hale getirebilmenin tek yolu iyi ve güzel şeyleri insanlara aşılamak, bilgi ile cehaleti yok etmektir. Bunu başarabilmenin tek ve en kolay yolu ise kitap okumaktır.

Toplum olarak çok fazla kitap okumayı sevmiyoruz. Bizlere pek çok kapının anahtarını sunacak olan kitap okumak ve bunu alışkanlık haline getirmek özellikle gençlere küçük yaşlarda kazandırılmalıdır.  Aileler çocuklarını kitap ile küçük yaşlarda tanıştırmalı, kendileri de kitap okuyarak çocuklarına örnek olmalıdır. 

İKRA  Derneği olarak toplumun bu sorununa çözüm bulmak ve gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla  çevremizde bulunan okullarda kitap okumanın önemini anlatma seminerleri gerçekleştiriyoruz.

13 Ocak Cuma günü Bağcılar AIHL ve Ortaokulu'nda Hayatı Kitapla anlamlandırma ve kitap okuma alışkanlığı kazandırma üzerine ilk seminerimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimize Kitabı tanıtan kısa video izlettikten sonra konuşmacı olarak İKRA Derneği Kurucu Başkanı  Emin Atalay kitap okuma hayatı okumaktır.Tecrübeleriyle okumanın önemi  ve okuma yöntemleri ailenin de okuma  programına dahil  edilmesi hakkında güzel bir sunum  yaptı. Öğrencilere soru sorarak katılımlarını sağlayan hocamız, " Doğru bilgi size puan vermese de doğru olarak yazınız çünkü doğruları yaza yaza yanlışları ortadan kaldırabiliriz" telkininde bulundu. Bizim için hoş geçen program Okul Müdürü  Muharrem DİNLEYİCİ beyin teşekkür ve bu tür programların devamı temennisiyle son buldu.

Hangi açıdan bakılırsa bakılsın kitap okumak kişiye değer katar. İnsana hiçbir zarar vermediği gibi kişiye birçok fayda sağlar. Bu sebeple kitap okumak bir alışkanlıktan öteye bir yaşam tarzı olmalıdır. Kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılarak ömür boyu devam ettirilmelidir.