Bilirsiniz, bize büyüklerimiz sürekli kitap okuyun diye tavsiyede bulunurlar.” Demek ki onlar okuyup faydasını gördü ve bizim de bundan faydalanmamızı istiyorlar.” Düşüncesi içinde olmalıyız. Ama kitap ne olursa olsun içten gelerek okunmalıdır. Bize okuyun dedikleri için değil gerçekten içten okuma yapılmalıdır.
Kitabın faydası gelecekte karşımıza çıkacaktır. Bilgi dağarcığımızı genişletip her konuşmamızdan emin hale geleceğiz. Kitabı okudukça alışkanlık haline getireceğiz. Okudukça okumak isteyeceğiz. Gelecekte, önümüzdeki her basamakta kitap okumanın bize kazandırdıklarını göreceğiz.
Benim için kitaplar uygarlığa yol gösteren ışıklardır. Ülkelerin de geleceği kitaplarla şekillenir. Ülkelerin kalkınmışlığı kitaplara verdikleri değerle aynı orantıdadır.
İnsanlar kitap okumaktan sıkılıyorsa ilgi duyduğu alanlarda kitap okumayı deneyebilir. Unutmayın kötü kitap yoktur, henüz keşfedilmemiş kitaplar vardır. Her kitapta size yarar sağlayacak şeyler vardır. Sadece biz görmek istemeyiz. Çünkü kitap korkusu her yerimizi sarmıştır. İlgi duyduğumuz bir alanda okuduğumuz kitap bize alışkanlık edinmemizde yardımcı olur. Kitaplar kapılar gibidir, bir kez açtınız mı bambaşka dünyalara götürür bizleri.
Ayrıca kitap okumanın yaşı ve sınırı da yoktur. 7’den 70’e herkesin okuduğu kitaplar, kendilerine tecrübeli ve bilgili bir yaşam tarzı sunar. 70 yaşındaki insan için de 7 yaşındaki çocuk için de kitaplar vardır. Yeter ki biz okuma alışkanlığı kazanalım. Okudukça okumanız dileğimle..
Aleyna TOPUZ (Kırkağaç İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu 8/A)