ÇIRAKLIK ESERİ'NDE BİR SABAH NAMAZI

• 31 Ocak 2018
  • İkra Derneği

ÇIRAKLIK ESERİ'NDE BİR SABAH NAMAZI

21 Ocak Pazar günü İKRA Derneği olarak sabah namazı ve ardından kahvaltı programı gerçekleştirdik. Sabah Namazımızı Fatih İlçesinde bulunan Şehzadebaşı Camii’sinde kıldık. Namazımızı kıldıktan sonra İKRA Derneği merkez yönetim kurulu üyesi Feyyaz KALKAN rehberliğinde Camii’yi gezip, Cami hakkında bilgiler edindik.  Rehberimiz Cami hakkında kısaca şu bilgileri verdi. ”İlk Selatin(Şehzade adına yapılan camii) camii olma özelliğini taşıyan ve Mimar Sinan’ın çıraklık eserim dediği Camii, Kanuni Sultan Süleyman tarafından genç yaşında vefat eden oğlu Şehzade Mehmet adına yaptırılmıştır. Camii 1544-1548 yılları arasında dört yılda tamamlanmıştır. Camii toplamda dört şerefeli olup iki minarelidir. Minareler taş süslemeli olup ve mimar tarafından sadece bu eserinde uygulanmıştır.”

Camii içerisinde gezip incelemeler yaptıktan sonra kahvaltı için Vefa’da bulunan İlim Yayma Vakfı İbn’ül Emin Mahmut Kemal İnal öğrenci yurduna geçtik. Bizi burada vakfın Genel Müdürü Adem YAVUZ Bey karşıladı. Birlikte kahvaltı yaptıktan sonra Adem Bey bizlere Vakfın tarihçesi hakkında önemli bilgiler verdi. Programımız Adem Bey ve İKRA Derneği Kurucu Başkanı Emin ATALAY Hocamızın karşılıklı hediyeleşmelerinden sonra sona erdi.

HABER : Sabri DANACI