Al-i İmran 134. Ayet

Al-i İmran 134. Ayet
  • 13 Mart 2018
  • İkra Derneği

Al-i İmran 134. Ayet

Bu hafta İKRA Derneği Esenyurt Temsilciliği olarak, sohbetimizde Eğitim Birimi Başkanımız Sayın İlhan ULUÇ Hocamızı ağırladık. Sohbetimizin konusu Al-i İmran Suresi'nden 134. Ayet'in tefsiriydi.

"Onlar bollukta ve darlıkta Allah yolunda harcayanlar, öfkelerini yenenler, insanları affedenlerdir. Allah iyilik edenleri sever."

Evvela Allah yolunda infak edenlerin muhakkak çok parası veya çok malı olması gerekmez. Allah yolunda vermek, sadece mal veya parayla olmaz. Müslümanlar imkanları dahilinde Allah yolunda infak ederler. Peygamberimiz (sav): "Tebessüm etmek sadakadır." diye buyurmuştur. Yeter ki amacı ve gayesi Allah'ın rızası olsun.

İnsanoğlu öfkelendiği zaman, maalesef gözü birçok şeyi görmeyebiliyor. Allah'ın belirtmiş olduğu seçkin kullar, tam da bu noktada öfkesine sahip çıkanlar, insanları affetme yetisine sahip olanlardır. Onlar ki öfkelense de düşünmeden hareket etmezler, Allah'ı düşünürler, Allah'a karşı gelmekten sakınırlar ve insanları affetme erdemine mazhar olurlar. 

İyi bir Müslüman olmak için insan olmak lazım. İyi bir insan olmak için de İslam'ı bilmek lazım. Allah'a karşı  kulluğumuzu, kullara karşı da Müslümanlığımızı göstermemiz lazım. Eksiklerimizi öğrenip Allah rızası için kendimizi düzeltmemiz lazım. Yapmadığımız iyi birşeyi başkasından yapmasını isteme lüksümüz yoktur. Zira bize tesir etmemiş bir güzelliği başkasına nakşedemeyiz. Evvela eksiklerimizi tamamlayacağız. Eğer biz tam olursak, karşımızdakini tamamlama olanağımız artabilir. Her zaman iyi olanı yapmamız ve insanlardan iyilik yapmasını istememiz lazım. Çünkü Allah iyilik edenleri sever.

Not: Her hafta Pazartesi günü saat 21:00'de ilim sohbetimiz vardır. Herkesi bekliyoruz İnşaAllah.
Adres: Akçaburgaz Mah. 3050 Sk. No:8 D:15 ESENYURT