2022 AÇILIŞ PROGRAMI

• İkra Derneği

2022 AÇILIŞ PROGRAMI

GÜZEL HAYATLAR GÜZEL İNSANLARLA YAŞANIR
İnsan olarak kalabilmek ve insan olarak yaşayabilmek gayret ve mücadele gerektirir. Çünkü insan bozulmaya ve bozmaya eğilimlidir. Bu eğilim nedeniyle insanın hayatında ve insanların oluşturduğu toplumların hayatında kötülükler hızla yayılıp çoğalabilir.
Kötülüklerin hakim olduğu bir dünyada, insanların kendilerini koruyabilmesi, çocuklarını kötülüklerden uzak tutabilmesi ve kötülüklerin engellenip iyiliklerin yayılabilmesi, iyilerin bir araya gelip birlikte hareket etmelerine ve ellerinden gelen gayreti göstermelerine bağlıdır.
Böyle bir düşünce ve azimle kurulan İKRA (İlim, Kültür ve Rahmet) DERNEĞİ, 14 Eylül 2022, Çarşamba günü 2022 – 2023 Eğitim yılı açılış programını gerçekleştirdi. Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi’nde saat 20.30 İKRA Derneği gönüllüleri ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen program akşam yemeği ile başladı. Yemekten sonra programın sunucusu Engin COŞKUN, Kur’an-ı Kerim tilaveti için Vahdet TURHAN hocayı kürsüye davet etti. Vahdet TURHAN hocamızın güzel tilavetinin ardından ise selamlama ve açılış konuşması için İKRA DERNEĞİ Genel Başkanı Sayın Av. Emin ATALAY kürsüye geldi.
Sayın ATALAY konuşmasında FETÖ ihanet girişimi ve pandemi gibi dernek ve cemiyet çalışmalarının olumsuz etkilendiği hususlara dikkat çekti ve buna rağmen İKRA Derneği olarak yolumuza devam ediyor olmanın ve devam etmek gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Kötülüklerin yaygınlaştığı, çocuklarımızı ve geleceğimizi tehdit eden sapkın akımlar karşısında birlikte olmanın ve beraber mücadele etmenin hayati önem arz ettiğini ifade etti. İKRA Derneği gibi dernek, vakıf ve cemiyetlerin böyle fitne ortamlarında birer Nuh’un gemisi olduğunu belirten Sayın ATALAY, Dernek üyelerimizin bu bilinç ve azimle çalışacaklarından emin olduğunu ve gelecek yıl yapılacak açılış programının çok daha kalabalık bir toplulukla gerçekleşeceğine inandığını ifade etti.
Genel Başkanımızın açılış ve selamlama konuşmasından sonra kürsüye gecenin konuşmacısı Sayın Ahmet YAPICI hocamız geldi. Sayın YAPICI da konuşmasında, son iki yüz yıldır, bütün dünyada ve özellikle de İslâm aleminde toplumların inanç ve manevi değerlerine savaş açıldığını, top yekun ve planlı olarak yürütülen bu savaşa karşı bizlerin de birlikte mücadele etmemiz gerektiğine dikkat çekti. Sayın YAPICI, sivil toplum kuruluşlarında görev alan kişilerde zaman zaman görülen bir olumsuzluğa şu şekilde işaret etti: Sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev alan bazı kişiler, nasıl olsa bu işi gönüllü olarak yaptığını düşünerek aldıkları görevleri savsaklıyorlar; ancak bu çok büyük bir yanlış ve vebaldir. Evet, bu işi gönüllü olarak üzerine almıştır, isterse almayabilirdi; ama görevi aldıktan sonra artık gönüllülük biter, o işi yapmak zorundadır. Çünkü o işi almasaydı bir başkası alacak ve yerine getirecekti. Bu tıpkı cenaze namazı kılmaya benzer. Cenaze namazı kılmak farz-ı kifayedir. Bazılarının kılmasıyla sorumluluk herkesin üzerinden kalkar. Dolayısıyla herkes birinin cenaze namazını kılmak zorunda değildir. Ancak namaza duran bir kimse artık namazın bütün gereklerini yapmak zorundadır.
Sayın YAPICI, içinde bulunduğumuz dönemde çocuklarının manevi yönden de iyi bir şekilde yetişmesini ihmal eden ailelerin çok acı durumlarla karşılaştıklarını söyleyerek, böyle durumlara düşmemek için bir arada olmanın ve iyiliklerin yayılması için birlikte mücadele etmenin önemine vurgu yaptı. Ailelerimizde de birlikte okuma programları yapmamız ve çocuklarımızla yakından ilgilenmemiz gerektiği ifade etti ve Sebahattin Zaim hocanın şu güze ve anlamlı sözünü nakletti: Hayat, meşrû sınırlar çerçevesinde, güzel insanlarla güzel mekânlarda geçirilen güzel zamanlardır.
Evet, iyilikler kötülüklerden, iyiler kötülerden daha güzeldir. Yeter ki  meydanı kötülere terk etmeyelim. Bizler iyilik uğruna, iyiliklerin yayılması uğruna birlikte olur, elimizden gelen gayreti ortaya koyarsak, güneşin karanlı kovduğu gibi kötülükler de bizim hayatımızdan uzaklaşacaktır. İKRA Derneği olarak herkesi önce kendisinden ve evinden başlamak üzere iyiliğe yönelmeye ve iyilerle birlikte olmaya davet ediyoruz. Bu vesile ile 2022 – 2023 Eğitim ve Öğretim yılının herkese hayırlı olmasını, eğitim ve öğretim sürecinin sadece okulla sınırlı tutulmamasını, aksine hayatın her alanına yayılmasını ve özellikle de evlerimizin birer okul haline getirilmesini diliyoruz.